Poate fi acupunctura facială noul botox?

Acupunctura cosmetică este un tratament neinvaziv care presupune utilizarea acupuncturii pentru îmbunătățirea pielii și combaterea procesului de îmbătrânire. Uneori, denumită „facelift” sau „rejuvenare facială”, acupunctura cosmetică este adesea folosită ca o alternativă la facelift-uri chirurgicale și alte proceduri convenționale, pentru a diminua semnele de îmbătrânire a pielii.

Acupunctura cosmetică poate ajuta la reducerea ridurilor, la diminuarea liniilor fine, la înlăturarea petelor de vârstă și la ridicarea pleoapelor căzute.

Despre acupunctură

În medicina tradițională chineză, acupunctura a este folosita de mii de ani pentru a îmbunătăți fluxul de energie vitală (numit qi sau chi) în întregul corp. Această energie vitală circulă prin linii de energie invizibile, care sunt cunoscute sub denumirea de meridiane.

Conform medicinei tradiționale chineze, problemele de sănătate apar ca urmare a blocajelor în fluxul de energie vitală. Prin introducerea acelor în puncte specifice de-a lungul liniilor meridiane, acupunctura are scopul de a restabili fluxul de energie vitală și de a îmbunătăți sănătatea.

Ce este acupunctura cosmetică?

Acupunctura cosmetică este menită să îmbunătățească pielea și să acționeze ca tratament anti-aging prin stimularea producției de colagen (o proteină care acționează ca o componentă majoră a pielii).

Acest tratament cosmetic este o extensie a acupuncturii tradiționale. Se spune că ajută in mod natural ca pielea să arate mai tânără, mai netedă și mai sănătoasă. Și, spre deosebire de procedurile de injecție, acupunctura facială ameliorează nu numai semnele de îmbătrânire, ci și starea generală de sănătate a pielii.

Cum funcționează?

Pe față, acupuncturistul va insera 40 până la 70 ace mici de acumpunctură, nedureroase. Acestea creează microtraume pozitive. Aceste puncții stimulează sistemul limfatic și circulator, care lucrează împreună pentru a furniza nutrienți și oxigen celulelor pielii, hrănind pielea din interior spre exterior. Microtraumele pozitive stimulează, de asemenea, producerea de colagen. Acest lucru ajută la îmbunătățirea elasticității, minimizând liniile fine și ridurile.


POSTARI RECENTE