Despre îndoielile care dau nesiguranță femeilor și cum pot fi eliminate

Ca femei, nu ne simțim întotdeauna 100% în siguranță cu privire la fiecare aspect al vieții noastre, indiferent că este vorba de corpul nostru, carieră, emoția intelectuală, vârsta sau relațiile noastre.

Datorită informațiilor care ne bombardează zilnic în rețelele sociale putem deveni obsesive cu privire la înfățișarea noastră și ne putem simți din ce în ce mai presate pentru a atinge „perfecțiunea”, despre care știm cu toții că, de fapt, nu există, pentru că FRUMUSEȚEA UNEI FEMEI ESTE UNICĂ ȘI NU ARE DEFINIȚIE.

Cum arătam mai sus, datorită acelor informații despre ”perfecțiune” putem avea sentimentul de nesiguranță cu privire la felul în care arătăm, ceea ce duce de multe ori la scăderea stimei de sine.

Care sunt îndoielile care dau nesiguranță femeilor? Cum pot fi eliminate?

1.MINTEA

În primul rând gândiți-vă că mintea este o forță puternică, iar femeile au capacitatea de a-și schimba perspectiva și de a găsi frumusețea, feminitatea și unicitatea în propria persoană.

2. FRUMUSEȚEA

Frumusețea este de departe pe primul loc privind îndoielile și nesiguranța. Putem fi cel mai mare critic când vine vorba de felul în care arătăm. De aceea este important să vă acceptați ”imperfecțiunile” ca fiind acele amănunte care vă fac UNICE. La urma urmei, atractivitatea fizică este temporară, așa că ar trebui să gravităm pentru a dezvolta calități interioare care sunt de lungă durată și permanente.

3. RELAȚII

De multe ori femeile se pot simți nesigure și se pot lupta cu ideea de a fi dorite în relații. Să ne simțim nedorite creează un conflict interior în care începem, apoi, să ne comparăm cu alte femei pe care le percepem ca fiind mai frumoase. Avem tendința să ne concentrăm mai mult pe lucrurile care ne lipsesc, decât pe cele pe care le avem. În plus, căutăm validarea și aprobarea unui partener, mai degrabă decât să privim spre interior cauza principală a nesiguranței noastre. Încercarea de a găsi siguranță prin intermediul unui partener este ca și cum ai pune un plasture pe o rană deschisă. O abordare mai substanțială pentru a depăși acestă nesiguranță include iubirea de sine și compasiunea. Pentru a aborda această modalitate de a elimina nesiguranța este recomanda să faceți o listă cu toate punctele forte și caracteristicile pozitive și să o numiți „Dosarul de Încredere”. Astfel, veți etala toate calitățile minunate și pozitive pe care le aveți.

4. INTELIGENȚĂ EMOȚIONALĂ

„Emoția este mai puternică decât rațiunea. Emoția este forța motrice a gândirii și a raționamentului. Inteligența emoțională crește capacitatea minții de a lua decizii pozitive și strălucitoare. ” spune renumit psiholog Dr. T.P.Chia

Mulți oameni sunt familiarizați cu inteligența academică, creativă sau analitică, însă,  inteligența emoțională câștigă tot mai multă atenție. Inteligența emoțională este o formă de înțelegere care constă din patru abilități:

  • conștientizarea emoțională;
  • abilitatea de a valorifica emoțiile pentru rezolvarea problemelor. Persoanele cu o inteligență emoțională mai mare sunt capabili să-și folosească emoțiile pentru a-i ghida spre rezolvarea problemelor curente;
  • înțelegerea emoțiilor și a puterii de a fi empatic și sensibil la emoții;
  • gestionarea emoțiilor, care include atât reglarea propriilor emoții, cât și ajutorul acordat celorlalți pentru a și le controla. 


POSTARI RECENTE