Cum să alegi crema hidratantă care se potrivește tenului tău?

Crema hidratanta

Hidratarea este caracteristică multor produse de îngrijire a pielii, fiind un factor esențial în menținerea sănătății dermei. Găsirea unei creme potrivite pentru hidratarea pielii poate fi o sarcină frustrantă și uneori confuză. Când crezi că ai găsit crema potrivită, se întâmplă ceva și, dintr-odată, nu mai funcționează așa cum ai crezut inițial! Îți sensibilizează pielea, îți lasă tenul prea gras sau prea uscat, nu funcționează cum îți dorești, și lista poate continua…

Iată un ghid rapid care te ajută să înțelegi pielea și nevoile acesteia, pentru a găsi crema hidratantă potrivită în funcție de tipul tenului și de reacția pielii tale la factori externi (cum ar fi factorii de de mediu).

Reperele după care trebuie să ne orientăm:Echilibrul pielii

  • Tonicitatea pielii;
  • Elasticitatea pielii;
  • Toxicitatea pielii;
  • Oxigenarea pielii;
  • Sensibilitatea pielii

 Ce trebuie să conțină o cremă pentru o bună hidratare a pielii ?

Când îți alegi crema de față caută câteva ingrediente de înaltă calitate, precum cele menționate mai jos. Umectanții sunt ca magneții. Aceștia atrag molecule de apă din derm spre epidermă, iar dacă umiditatea este peste 70%, pot chiar să atragă umiditatea din mediu. Sunt extrem de importanți în menținerea pielii catifelate și suple. De asemenea, încurajează descuamarea – procesul de eliminare a celulelor moarte vărsare, prin conținutul de corneodesmosom care ține celulele pielii legate. Umectanții repară pielea uscată și crăpată, oferind hidratare maximă. De asemenea, acționează că o barieră de protecție prin împiedicarea substanțelor chimice din exterior să între în contact cu dermul.

Umectanți:

Acidul hialuronic (sau hialuronat de sodiu), acidul lactic, glicerina (sau glicerolul), extractul de trufe albe, propilenă / butilen / pentilen glicolul, urea, sorbitol, aloe vera, aminoacizii precum extractul de mătase, proteine hidrolizate / colagen / elastină, algele, fosfolipidele și dicianamida.

Scopul principal al acestor creme este furnizarea si mentinerea hidratarii optime a tesutului cutanat.


POSTARI RECENTE